- شهریور ۱۱, ۱۳۹۸
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:

در سال ۲۰۱۶، بیش از ۵۷۰ میلیون تراژول یا ۱۳۶۰ میلیون تن سوخت (معادل نفت خام) برای تأمین انرژی مورد نیاز ساکنان زمین مصرف شده که از این مقدار ۱۳% آن تجدیدپذیر، ۵% هستهای و بقیه از نوع سوختهای فسیلی (نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی) بوده است. پرسشی که مطرح میشود این است که آیا جهان در سالهای آتی نیز همچنان به مصرف سرسامآور انرژیهای فسیلی ادامه خواهد داد؟
از مصرف کل انرژی که بگذریم، برق به عنوان یکی از حاملهای انرژی در سال ۲۰۱۶، تنها ۲۰% از مصرف انرژی نهایی جهان را تأمین کرده است. در نیمه قرن ۲۱، مصرف برق نسبت به وضعیت فعلی چه تغییری خواهد کرد؟ تغییر سبک زندگی و استفاده بیشتر از تجهیزات برقی مانند خودروهای الکتریکی، چه تأثیری بر میزان تقاضای برق خواهد داشت؟ آیا با وجود قیمت بالای خودروهای الکتریکی، استفاده از این خودروها با اقبال مواجه میشود؟
در حال حاضر گران بودن فناوریهای تجدیدپذیر و اقتصاد نابسامان برق به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مهمترین عامل سد راه توسعه برق تجدیدپذیر است. آیا در آینده امیدی به رفع موانع اقتصادی وجود دارد؟ بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، چه میزان از برق مصرفی جهان در سال ۲۰۵۰ از منابع تجدیدپذیر تأمین خواهد شد؟
پاسخ این پرسشها را شرکت مشاوره مدیریت مکنزی (یکی از برترین شرکتهای مشاوره جهان) در قالب گزارشی با عنوان دورنمای انرژی جهان در سال ۲۰۵۰ ارائه داده است. آریانا امیدوار است که فایل پیوست، بتواند ضمن ارائه چکیدهای از گزارش مکنزی، چشمانداز برق و انرژی جهان را در ۳۰ سال آینده برای فعالان صنعت برق و انرژی کشور روشن نماید.