گزارشها
-
چرا بهبود بهرهوری انرژی و کاهش تلفات برق در ایران اهمیت دارد؟
- آبان ۹, ۱۴۰۱
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
بدون دیدگاهآمارها نشان میدهند در میان ۴۳ کشور جهان در سال ۲۰۲۱، ایران بیشترین شدت مصرف انرژی را داشته و دستکم در سه دهه گذشته این روند همواره صعودی بوده است. این واقعیت در کنار آمار عدم توازن میان عرضه و تقاضای گاز در کشور تا سال ۱۴۲۰ و کمبود شدید انرژی، تصویری هولناک برای آینده خلق کرده است. در این نوشته کوتاه این حقایق تکاندهنده را مرور و بر لزوم بهرهوری انرژی تاکید خواهیم کرد.
-
چگونه با معدنکاری و توسعه صنایع پاییندستی معدن، اقتصادی مقاومتر بسازیم؟
- خرداد ۳۰, ۱۴۰۱
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
بارها در اخبار از بحران اقتصادی کشورها میشنویم. از تورم لجامگسیخته در ونزوئلا تا بحران اقتصادی یونان که دامنه پیامدهایش تا اتحادیه اروپا نیز کشیده میشود. چرا برخی کشورها اقتصادشان دچار آسیب و بحران میشود اما پارهای دیگر حتا در بحرانهای جهانی همچون بحران مالی ۲۰۰۷ یا شرایط پاندمی کرونا تاب میآورند؟ تفاوت اقتصاد کشورها در چیست که یکی شکننده است و دیگری اقتصادی مقاوم و تابآور در برابر تلاطمها و بحرانهای جهانی دارد؟ پاسخ این پرسش در پیچیدگی اقتصاد است.
-
فولاد سبز؛ چرا و چگونه انتشار کربن در فرآیند تولید فولاد را به صفر برسانیم؟
- اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۱
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
۷/۲ درصد از کربن منتشر شده در جهان (معادل ۳/۶ میلیارد تن) ناشی از بخش تولید آهن و فولاد است. این در حالی است که تمام جنگلهای کره زمین در طول یکسال تنها ۷/۵ میلیارد تن دیاکسیدکربن را جذب میکنند. به عبارت دیگر صنعت فولاد، به تنهایی به اندازه حدود نیمی از ظرفیت جذب کربن سالیانه جهان، کربن منتشر میکند. فولاد را نمیتوانیم از زندگی بشر حذف کنیم، اما برای ادامه بقا چارهای جز کاهش انتشار کربن نداریم. در این گزارش خلاصهای از روشها و رویکردهای کاهش انتشار کربن در بخش معدن و فولاد را مرور خواهیم کرد و در پایان هم نیم نگاهی به دلیل حرکت به سمت تولید فولاد سبز در ایران خواهیم داشت.
-
کلانروندهای برق و انرژی جهان
- اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۱
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
گزارش حاضر با استناد به برنامههای آژانس بینالمللی انرژی (IEA) و آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA)، حکایت از آن دارد که صنعت برق جهان تا سال ۲۰۵۰، سه اولویت استراتژیک را در دستور کار خود قرار داده است. (۱)سهم برق در مصرف نهایی انرژی از ۲۰ درصد فعلی به ۵۰ درصد خواهد رسید. (۲) مصرف انرژی در سال ۲۰۵۰ به کمی کمتر از مصرف فعلی محدود خواهد شد. (۳) سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد برق به ۹۰ درصد خواهد رسید. گزارش پیشرو به بررسی چگونگی تحقق این موارد و مسیر پیشروی صنعت برق و انرژی ایران در سایه روندهای مورد اشاره میپردازد.
-
مروری بر چالشهای استراتژیک معدنکاری و فولادسازی ایران
- اسفند ۸, ۱۴۰۰
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
فولادسازیِ ایران به یُمن دسترسی به یارانه انرژی و ذخایر معدنی در دسترس، در چند سال اخیر رشد و سودآوری چشمگیری را تجربه کرده، اما این روند فزاینده سودآوری با توجه به وضعیت اقتصاد کلان کشور، پایدار نخواهد بود و دستکم با در نظر گرفتن تنها یک عامل و آن هم »اصلاح تدریجی و محتوم قیمت حاملهای انرژی« در سالهای آتی، دچار خدشه خواهد شد. این گزارش با تبیین بیپیرایه چالشهای ۸گانه صنعت فولاد، تلاش میکند چراغ راهی برای این مسیر باشد.
-
گزارش وضعیت گذار انرژی در ایران و جهان
- اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۰
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
مجمع جهانی اقتصاد سالانه، میزان آلودگی کشورها را برای گذار انرژی به کمک شاخصی با دو زیرشاخص «عملکرد سیستم» و «آمادگی گذار» ارزیابی میکند. گذار انرژی مؤثر میتواند ضمن ایجاد ارزش برای کشورها، راهحلهایی برای چالشهای مربوط به انرژی جهانی ارائه دهد.
-
همایش تحلیل عملکرد استراتژیک شرکت مدیریت صنعت شوینده
- بهمن ۲۰, ۱۳۹۹
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
همایش تحلیل عملکرد استراتژیک شرکت مدیریت صنعت شوینده، در تهران و با حضور مدیران گروه شرکتهای شوینده و شرکت مشاوره مدیریت آریانا برگزار شد.
-
افزایش قیمت انرژی چه بر سر تولیدکنندگان آهن اسفنجی میآورد؟
- دی ۲, ۱۳۹۹
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
صنعت فولاد به عنوان صنعتی انرژیبر، به شدت از تغییر قیمت انرژی و سیاستهای دولت در خصوص کاهش یارانه انرژی، تأثیر میپذیرد. در حال حاضر مصرف انرژی در تولید فولاد چقدر است؟ انرژی چه سهمی از قیمت تمام شده فولاد دارد؟ وضعیت کنونی سوددهی زنجیره ارزش فولاد چگونه است؟ با افزایش قیمت حاملهای انرژی سود فولاد چه تغییری میکند؟ آیا همه زنجیره فولاد به یک اندازه از این افزایش هزینه انرژی متاثر میشوند؟ پاسخ این موارد را در این گزارش بخوانید.
-
آیا تا دو دهه دیگر، گاز کافی برای تولید برق خواهیم داشت؟
- دی ۱, ۱۳۹۹
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
میزان تولید منابع انرژی در کشور چقدر است و در دو دهه گذشته چه روندی داشته است؟ تولید بیشتر نفت و گاز صرف چه شده است؟ میزان مصرف برق چگونه خواهد بود؟ آیا تامین برق مورد نیاز با رشد کنونی مصرف برق ممکن است؟ آیا عرضه گاز به نیروگاهها کفاف این حجم تولید را خواهد داد؟
برای یافتن پاسخ این پرسشها مطالعه این گزارش را از دست ندهید. -
راهکارهایی برای بهبود بهرهوری
- دی ۱, ۱۳۹۹
- ارسال شده توسط: مدیر سایت
- بخش:
محیط کار بهرهور چه ویژگیهایی دارد؟ چه عواملی در محیط کار موجب حواسپرتی و عدم تمرکز کارکنان میشوند؟ چه راهکارهایی را میتوان برای بهبود بهرهوری محیط کار به کارگرفت؟
اگر این پرسشها دغدغه شما نیز هست، مطالعه این دادهنماها را از دست ندهید.